VAU predstavlja kolekciju dizajniranih upotrebnih predmeta za svakodnevnu namjenu. Inspirirani univerzalnim simbolima, VAU proizvodi kombiniraju funkciju i estetiku kako bi se uobičajeni proizvodi doživjeli na novi način.

Baziran na suprotnostima, VAU odražava sklad ideje i realizacije, kreativnosti i materijalnoga - dizajna i proizvodnje.
Dizajn

Inspiraciju pronalazimo u univerzalnim simbolima koji se protežu kroz sve aspekte života, od prirode, umjetnosti, duhovnosti ili geometrije, poput koncentričnih krugova, piramida, zlatnog reza i kontrasta/dualnosti. Pretočeni u svakodnevne funkcionalne predmete unose sklad i bezvremensku ljepotu u svakodnevne rituale.

Kombiniranjem funkcije i simbolike stvaramo nove forme, minimalne, a karakteristične. Cilj je stvaranje dugotrajnih proizvoda, koji prelaze trenutačne trendove.
Energija prostora i predmeta u njemu utječe na nas. Vjerujemo da postoje oni koji nas podržavaju u stvaranju sklada i izražavanju sebe.Proizvodnja

VAU proizvodi su proizvedeni od masivnog metala kombinacijom tradicionalnih i modernih tehnologija te dovršeni finom ručnom obradom naših majstora. Sve proizvode sami proizvodimo u našoj tvornici u Zagrebu, čime pratimo cjelokupan proces i kvalitetu.
Smatramo da u svakom koraku oblikujemo svijet u kojem živimo, zbog čega nam je bitno što i kako radimo.

Društveno odgovorno poslovanje odražava se kroz poštivanje zaposlenih, klijenata, dobavljača, okoliša i društva. Naša tvornica je certificirana prema sustavima ISO 9001:2008 i ISO 14001:2004, imamo certifikat za društveno odgovorno poslovanje tvrtke Ecovadis te smo prošli SMETA reviziju prema Sedex kodeksu društveno odgovornog poslovanja.Kvaliteta

U proizvodnji koristimo prirodan materijal vrhunske kvalitete, kao što su masivan metal i prava kožu. Svi proizvodi su proizvedeni od metala, sa ručno dovršenim detaljima. Finalne obrade prilagođene su svakom pojedinom proizvodu, kako bi posebno naglasili formu i detalje, te dobili klasičan, bezvremenski dojam. Stručnjaci u svakom području prate proizvod osiguravajući da je proizveden u skladu s našim standardima kvalitete.Nastanak

VAU je pokrenula PES kreativna tvornica, koja već preko 25 godina proizvodi premium proizvode po mjeri. VAU za nas ima posebno značenje, jer predstavlja slijedeći korak u našem razvoju i ponosni smo na našu prvu vlastitu kolekciju. Cjelokupan proces dizajniranja i proizvodnje predstavlja nam veliko zadovoljstvo, te se nadamo da ćete i vi jednako tako uživati u korištenju VAU proizvoda.